Home


Rotterdam-Curaçao a/b SV White Raven 1998-1999

E-mail


De reis naar huis 8 feb

Back-Terug

Maandag 8 feb de dag van vertrek van mij en van de White Raven naar de volgende bestemming, zoals ik nu weet het Spaanse water. Een dag waarop de voorraden voor de komende weken weer op peil moet worden gebracht en dus een drukke dag. De bedoeling is dat de boot om een uur vertrekt, ik geef aan dat ik dan om twaalf uur de boot wil verlaten. Het gesprek is nog niet gevoerd, maar om een uur of elf vraagt Ben of Jaqi al met mij gesproken heeft waarop ik negatief moet reageren.
Tegen twaalf vraagt Ben mij alsnog of we een gesprek kunnen hebben waarop ik uiteraard positief reageer.
Tijdens dit gesprek hebben we zaak nog eens door gesproken en afgesproken om de boel op een nette manier af te handelen via Ludo.
Hierna is het tijd om persoonlijk afscheid te nemen van een ieder wat toch wel wat emoties tot gevolg heeft.
Om een uur op het vliegveld en vertrek gepland om tien uur tijd om de krant van zaterdag maar eens te lezen en te kijken wat zich afspeelt in de wereld waar ik weer naar terug keer.
Om acht uur de bagage afgegeven en gelukkig ben ik niet te zwaar beladen en kan zonder bij te betalen verder naar de douane waar ik tegen een probleem aan loop. Ik ben niet uitgeklaard in mijn paspoort door de havenpolitie of iets dergelijk volgens de dame achter het glas, wat nu de boot is weg de stad ver weg en het vliegtuig komt er aan, gelukkig denk ik, met een vertraging van minstens een uur, maar dankzij het tonen van mijn monster boekje en een beetje zielig kijken is de dame bereid mij ter plekke uit te klaren dit tot mijn grote opluchting.
Na vele uren wachten vertrekt het vliegtuig om twaalf uur.

Thuis 9 feb

Dinsdag 9 feb twee uur aankomst op Schiphol aankomst in een andere wereld en aankomst in de winter met sneeuw dit is toch wel anders dan rondlopen op je bloten voeten maar het is niet anders. Tijd om uitleg te geven aan een ieder waarom zo vroeg. Tijd om alle dingen op een rijtje te zetten. Tijd om het verslag aan te vullen met de dingen die er nog niet is staan. Tijd om de foto's te gaan bekijken en uit te sorteren. Tijd.

Terug naar de index